Tweede editie Zwolle Zuid Magazine deze week in brievenbus

Deze week wordt in heel Zwolle Zuid de tweede editie van het Zwolle Zuid Magazine bezorgd. Het glossy magazine vormt samen met deze website een platform voor nieuws en achtergrondverhalen uit de wijk. In deze editie staat wijkbewoner Fieke van ’t Riet op de cover, die met haar stichting Zwolle op de kaart zet als stad van foto en beeldtaal. Daarnaast staat het magazine vol met interessante verhalen, over en voor Zwolle Zuid.

Paardenkastanje

Soms is iets zichtbaar en duidelijk, in sommige gevallen moet je echt opletten en om je heen kijken om het te zien. Dat geldt voor ondernemers, maar ook voor de wonderen van de natuur uit de omgeving. Zo vormen kastanjebomen een belangrijk deel van het beeld van Zwolle Zuid. In deze editie verklaart Girbe Buist in een natuursage waar de naam paardenkastanje vandaan komt en waarom kastanjes goed voor paarden zijn.

De Stad Verbeeldt

De droom van wijkbewoner Fieke van ’t Riet richt zich met haar stichting De Stad Verbeeldt niet op het mooie van alleen wijk: zij wil graag heel Zwolle op de kaart zetten als stad van foto en beeldtaal. In een interview left ze uit wart haar wensen en ambities zijn.

Stonehenge

Minder zichtbaar is het ‘Stonehenge’ van Zwolle. In de woonwijk Ittersumerbroek ligt in de bodem een zonnekalender die overeenkomt qua vorm en functie en het mysterieze Engelse monument.

Hattem

Ook de ondernemersvereniging HAVO Hattem heeft de wens om gezien te worden. Bij de buren vind je een prachtige Hanzestad met gezellige, unieke winkeltjes en restaurants, waar je in alle rust kunt genieten en winkelen. Daarnaast hebben we interessante andere verhalen over ondernemen, wonen & bouw, zorg & gezin en duurzaamheid.

Magazine niet ontvangen? Laat het weten!
Het Zwolle Zuid Magazine van april 2021 wordt rond 21 april gratis huis-aan-huis verspreid in Zwolle Zuid en omgeving. Heeft u het magazine niet ontvangen? Stuur ons even een bericht, dan kunnen we dat oplossen. Let op: heeft u een ‘nee-nee’ sticker op uw brievenbus, dan mogen we helaas niet bij u bezorgen. U kunt het magazine dan online lezen, of een exemplaar afhalen in het het wijkcentrum of de bibliotheek.