Dit lees je in de najaarseditie van het Zwolle Zuid Magazine

Deze week is in heel Zwolle Zuid de najaarseditie van het nieuwe Zwolle Zuid Magazine bezorgd! Het magazine vormt samen met deze website een platform voor nieuws en achtergrondverhalen uit de wijk. In deze editie een gesprek met Arjan Spaans, wijkwethouder voor Zuid. We duiken de geschiedenis in met een opmerkelijk verhaal over het slavernijverleden in de wijk. En we spraken met initiatiefnemers van het boomplantproject voor basisscholen.

Wijkwethouder

Arjan Spaans is sinds anderhalf jaar wijkwethouder van Zwolle Zuid. Wij spraken met hem en stellen hem nader voor aan onze lezers. Ook vroegen wij Spaans naar zijn speerpunten voor het gemeentelijk beleid voor Zwolle Zuid.

Slavernijverleden

Lang is gedacht dat sporen van het Nederlandse slavernijverleden alleen overzee of in het Westen van ons land zijn te vinden. In het onlangs verschenen boek ‘Overijssel & Slavernij’ wordt echter aangetoond dat er wel degelijk Overijsselse banden waren met het koloniale- en slavernijverleden. Opvallend is dat een aantal bewoners van de havezate Windesheim nadrukkelijk wordt genoemd in dit verhaal. Wij maakten een reconstructie, aan de hand van bevindingen van Martin van der Linde van de Overijsselacademie.

Van zaadje tot boom

Het educatieve project ‘van zaadje tot boom’ is in 2021 van start gegaan. Basisschoolkinderen in Overijssel worden op een interactieve manier betrokken bij het onderwerp bomen. Inmiddels hebben vijf basisscholen uit Zwolle Zuid meegedaan aan dit project. Wij spraken met projectleider Peter Adema van Natuur en Milieu Overijssel, en boomconsulent Marja Hurenkamp.

Columns

Daarnaast komen de vaste thema’s weer naar voren: Wonen & Bouwen, Kind & Gezin, Zorg & Gezondheid en bijdragen van columnisten en specialisten die hun kennis delen.

Magazine niet ontvangen? Laat het weten!
De voorjaarseditie van het Zwolle Zuid Magazine is rond 12 april gratis huis-aan-huis verspreid in Zwolle Zuid en omgeving. Heeft u het magazine niet ontvangen? Stuur ons even een bericht, dan kunnen we dat oplossen. Let op: heeft u een ‘nee-nee’ sticker op uw brievenbus, dan mogen we helaas niet bij u bezorgen. U kunt het magazine dan online lezen, of een exemplaar afhalen in Wijkcentrum de Pol, SIO of de bibliotheek.