Magazine

Via onze website berichten wij over actueel nieuws uit Zwolle Zuid. Daarnaast brengen we sinds december 2020 ieder kwartaal een glossy magazine uit, dat we gratis huis-aan-huis verspreiden in heel Zwolle Zuid en omgeving. In het Zwolle Zuid Magazine belichten wij vooral de achtergronden van wat onze wijk te bieden heeft.

Magazine niet ontvangen?
Het magazine wordt gratis huis-aan-huis verspreid in Zwolle Zuid en omgeving. Magazine niet ontvangen? Laat het ons dan weten, zodat we het kunnen doorgeven aan de verspreider. Heeft u een ‘nee-nee’ sticker op uw brievenbus, mogen we helaas niet bij u bezorgen. We leggen in de verspreidingsweek een stapeltje magazines klaar in Wijkcentrum de Pol, SIO en de bibliotheek, om gratis af te halen. Het magazine kan ook online gelezen worden.


December 2023

In deze editie een gesprek met zorgwethouder Dorrit de Jong, over onder meer vergrijzing in Zwolle Zuid. Met wijkbewoner Gerrit Sluiter blikken we terug hoe kerst gevierd werd in de jaren ’50. En begin januari start het Geheugencafé in Zwolle Zuid. Een interview met begeleider Margreet Oldhoff. Veel leesplezier!


September 2023

In deze editie een gesprek met Arjan Spaans, wijkwethouder voor Zuid. We duiken de geschiedenis in met een opmerkelijk verhaal over het slavernijverleden in de wijk. En we spraken met initiatiefnemers van het boomplantproject voor basisscholen. Veel leesplezier!


April 2023

In deze editie besteden we onder meer aandacht aan de Kringdagen: het nieuwe wijkevenement in Zuid! Ook staan we stil bij de bijzondere Kievitsbloem, wijkboerderij de Huppe en een special over werk. Veel leesplezier!


December 2022

In deze editie een mooi interview met wethouder Van Willigen, al jaren woonachtig in Zwolle Zuid. Wijkgenote Shirley Kambel, voorzitter van het Zwolse Comité 30 juni/1 juli, vertelt over het herdenkingsjaar van het Nederlandse slavernijverleden. Op een heel ander vlak komt oog hebben voor je omgeving naar voren, in het artikel over de folkloristische achtergrond van hulst. Dat en veel meer in de zomereditie van het Zwolle Zuid Magazine. Veel leesplezier!


Juli 2022

Wim Verdoold is amateursterrenkundige en regelmatig met zijn telescopen te vinden op de IJsseldijk. Een interessant gesprek met een gepassioneerde wijkgenoot. Wist u dat er op landgoed Zandhove twee monumentale mammoetbomen staan? En Zwolle Zuid kent een aantal magische plekken waarover mysterieuze verhalen worden verteld. Dat en veel meer in de zomereditie van het Zwolle Zuid Magazine. Veel leesplezier!


ZwolleZuid Magazine Maart 2021

Maart 2022

De Sekdoornse Plas geeft de oudste werktuigen van Zwolle prijs. Een gesprek met historicus Dick Schluter. Welke kleuren hebben de voordeuren in Zwolle Zuid en wat zegt dat? En het kartcentrum in Zuid is volledig vernieuwd. Verder in het magazine: de column van Moor-Kids, lokale specialisten beantwoorden vragen van lezers en verhalen over werken, wonen, zorg & gezin. Veel leesplezier!


ZwolleZuid Magazine September 2021

September 2021

Alweer de derde editie van ons magazine. Met de Olympische Spelen net achter de rug, brengen we een indrukwekkend verhaal over Tollien Schuurman. Een atlete uit Zwolle Zuid die in de jaren ’30 behoorde tot de snelste vrouwen ter wereld. Een heel ander verhaal is onze serie over natuur in de wijk, deze keer over de bijzondere fruitboomgaard aan de IJsseldijk. Verder in het magazine: verhalen over werken, wonen, onderwijs, een special over onze buren in Hattem en nog veel meer. Veel leesplezier!


April 2021

Met trots brengen we de tweede editie van ons magazine. Interessante verhalen over de wijk, zoals wijkbewoner Fieke van ’t Riet over haar stichting De Stad Verbeeldt, een natuursage over de paardenkastanje en verborgen ‘stonehenge’ in de wijk.


December 2020

In de eerste editie van het Zwolle Zuid Magazine besteden we volop aandacht aan onderwijs, met een profiel van de vele (basis)scholen in de wijk. Daarnaast aandacht voor ondernemen, zorg & gezin, wonen en ontwikkelingen, zoals de nieuwe busroutes door Zwolle Zuid.