Lees nu de decembereditie van het Zwolle Zuid Magazine

Deze week is in heel Zwolle Zuid de decembereditie van het Zwolle Zuid Magazine bezorgd. In het magazine brengen we achtergrondverhalen uit onze wijk. In deze editie een gesprek met zorgwethouder Dorrit de Jong, wijkbewoner Gerrit Sluiter en vrijwilliger Margreet Oldhoff. Namens de vrijwilligers van ZwolleZuidNieuws, wensen we iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2024!

Kerst in de jaren ’50: best anders

Hoe vierde Zwolle Zuid kerst in de jaren ’50? Had men een versierde kerstboom met echte kaarsjes of juist alleen een kerststal? Ging men naar de nachtmis of misschien naar een kerkdienst? Was het met bergen cadeautjes of alleen een leesboekje en een sinaasappel. Wij vroegen het aan Gerrit Sluiter (78), die zijn hele leven in Zwolle Zuid heeft gewoond. Je leest het op pagina 6-7.

Geheugencafé

Begin januari start in Wijkcentrum de Pol het Geheugencafé. Dit is een ontmoetingsplek met bijeenkomsten voor mensen met beginnende demetnei en hun mantelzorgers. Wij spraken met Margreet Oldhoff, die als vrijwilliger het geheugencafé zal begeleiden. Je leest het op pagina 5.

Voor iedereen in Zwolle-Zuid een (t)huis

Regelmatig is de vergrijzing in Nederland in het nieuws. Bijvoorbeeld als het gaat om woningen, arbeidsmarkt of over het nieuwe pensioenstelsel. Ook in Zwolle is dit een belangrijk onderwerp. Wethouder Dorrit de Jong van Wonen, Zorg en Ouderen vertelt over de uitdagingen in de toekomst en op welke manier de gemeente Zwolle daarmee aan de slag is. In 2040 telt Zwolle maarliefst 31.500 senioren. Dat betekent iets voor de manier waarop we in Zwolle-Zuid (samen) leven. Je leest het op pagina’s 34-35.

Dat en veel meer in de decembereditie van het Zwolle Zuid Magazine. Veel leesplezier!

Magazine niet ontvangen? Laat het weten!
De eindejaarseditie van het Zwolle Zuid Magazine is rond 28 december 2022 gratis huis-aan-huis verspreid in Zwolle Zuid en omgeving. Heeft u het magazine niet ontvangen? Stuur ons even een bericht, dan kunnen we dat oplossen. Let op: heeft u een ‘nee-nee’ sticker op uw brievenbus, dan mogen we helaas niet bij u bezorgen. U kunt het magazine dan online lezen, of een exemplaar afhalen in Wijkcentrum de Pol, SIO of de bibliotheek.