Voorjaarseditie Zwolle Zuid Magazine in de brievenbus

Deze week wordt in heel Zwolle Zuid de voorjaarseditie van het nieuwe Zwolle Zuid Magazine bezorgd! Het glossy magazine vormt samen met deze website een platform voor nieuws en achtergrondverhalen uit de wijk. In deze editie besteden we onder meer aandacht aan de Kringdagen: het nieuwe wijkevenement in Zuid! Daarnaast staat het magazine vol met interessante verhalen, over en voor Zwolle Zuid.

De lente komt eraan! Langzaam kijken we weer naar het bloeiende buitenleven. Gordijnen open, hopelijk de voorjaarszon in het gezicht, blije jonge dieren in de wei en genieten van de natuur. In de voorjaarseditie van het Zwolle Zuid Magazine staan we daar natuurlijk ook bij stil. Bijvoorbeeld de bijzondere Kievitsbloem, het nieuwe wijkevenement in Zuid en wijkboerderij de Huppe.

Kievitsbloem

De kievitsbloem, ook wel Zwolse tulp genoemd, is een zeldzame plant die in Nederland vooral in de omgeving van Zwolle groeit. Bijvoorbeeld langs de oevers van de Vecht, het Zwarte Water en langs de weteringen in Zwolle Zuid. Albert Corporaal schreef een boek over de bijzondere bloem, die alleen in de maand april bloeit. Dus wil je haar zien, moet je er bij zijn!

Wijkevenement

Zwolle Zuid krijgt een eigen wijkevenement! Van vrijdag 16 t/m zondag 25 juni worden de Kringdagen voor het eerst georganiseerd. Activiteiten zoals de Nacht van Zuid, de Slag van Zuid en een Food- en Drinkfestival moeten bijdragen aan saamhorigheid in de wijk. Wij spraken met de initiatiefnemers Jaap Lamfers, Ralph Overmars en Harold Schellekens over dit nieuwe evenement!

Columns

Daarnaast komen de vaste thema’s weer naar voren: Wonen & Bouwen, Kind & Gezin, Zorg & Gezondheid en bijdragen van columnisten en specialisten die hun kennis delen.

Magazine niet ontvangen? Laat het weten!
De voorjaarseditie van het Zwolle Zuid Magazine is rond 12 april gratis huis-aan-huis verspreid in Zwolle Zuid en omgeving. Heeft u het magazine niet ontvangen? Stuur ons even een bericht, dan kunnen we dat oplossen. Let op: heeft u een ‘nee-nee’ sticker op uw brievenbus, dan mogen we helaas niet bij u bezorgen. U kunt het magazine dan online lezen, of een exemplaar afhalen in Wijkcentrum de Pol, SIO of de bibliotheek.