Kinderboekenschrijver Harmen van Straaten bezoekt De Marshof

Dinsdagochtend bezocht de bekende kinderboekenschrijver en illustrator Harmen van Straaten basisschool De Marshof. De schrijver die onder andere bekend is van boeken als ‘Hé, wie zit er op de wc?’ en ‘Alle wielen in de file’ heeft ruim 50 boeken geschreven voor alle leeftijden. Van prentenboeken voor de allerkleinsten tot romans voor 15-jarigen en ouder. Vertalingen van zijn werk worden o.a. in Duitsland, België, Korea, Japan, Frankrijk, Noorwegen, Zweden en Denemarken uitgegeven.

De kinderen zijn bekend met de boeken van Harmen van Straaten en zitten vol met vragen die ze allemaal mogen stellen. ‘Wat is uw favoriete boek?’, ‘Waar schrijft u uw boeken?’ en een leerling vertelt trots dat haar tante ook een kunstenaar is. Want dat ben je als kinderboekenschrijver.

Helemaal verbaasd en vol bewondering zijn ze wanneer Harmen van Straaten laat zien dat hij ook alle illustraties in zijn boeken zelf maakt. De kinderen gaan aan de slag om een illustratie na te maken. ‘Als cultuurschool vinden wij het belangrijk dat kinderen kennismaken met allerlei verschillende kunstvormen en zo hun creatieve talenten benutten. Het uitnodigen van een schrijver, organiseren van cultuurdagen of een museumbezoek hoort daar absoluut bij.’ aldus directeur Yvette van Haastrecht.

Foto De Marshof