Kringdagen van start: 10 dagen feest in Zuid

Foto: ZwolleZuidNieuws / JanJaap van Dijk

Vandaag is het zover: het nieuwe wijkevenement van Zwolle Zuid gaat van start! Van vrijdag 16 t/m zondag 25 juni worden de Kringdagen georganiseerd. Een feestweek op allerlei locaties in de hele wijk, volop activiteiten die moeten bijdragen aan saamhorigheid. Vanavond wordt afgetrapt met de ‘Nacht van Zuid’, met muziek op maarliefst 12 verschillende locaties. Bekijk hier het programma!

Nacht van Zuid

De Kringdagen worden geopend op vrijdag 16 juni om 19.00 uur, met een optreden van Less Is More Band. Dit vindt plaats bij het Winkelcentrum Zwolle Zuid. De Less Is More Band staat bekend om hun geweldige muziek en energieke optredens. Ze spelen een breed scala aan nummers, variërend van bekende hits tot soulvolle ballads. Met hun enthousiasme en talent weten ze het publiek keer op keer te vermaken.

Er is vrijdagavond muziek op maarliefst 12 locaties in Zwolle Zuid:

 • 19:00 – 20:00 uur – Opening Kringdagen met o.a. Less is more Band – Winkelcentrum Zwolle-Zuid.
 • 19:00 – 20:30 uur – Muziek: Juliëtte Veneman – Ruitersportcentrum Zwolle.
 • 19:00 – 20:30 uur – Muziek: Paul van Harskamp – Hal Albert Heijn in Winkelcentrum Zwolle-Zuid.
 • 19:00 – 21:00 uur – Muziek in de Kringloop Zwolle.
 • 19:00 – 21:00 uur – Muziek: Gercoh bij Frion.
 • 19:00 – 21:00 uur – Muziek: Ken Stead in de Koningskerk.
 • 19:00 – 21:30 uur – Muziek: Hans Invernizzi (one man band) bij Tennisvereniging TCI.
 • 20:00 – 22:30 uur – Muziek: DJ Hans van Raan bij Zorgboederij De Huppe.
 • 20:30 – 23:00 uur – Muziek: Be Morris en Jessy Wielink bij Brasserie het Hart van Zuid en Café Oldeneel.
 • 21:00 – 23:30 uur – Muziek: Str8 Ahead bij Grand Café Zuijdt.
 • 21:00 – 23:00 uur – Muziek: No Excuse in Dorpshuis De Molenkamp in Windesheim.
 • 22:30 – 24:00 uur – Muziek: Monkey Joe in Multifunctioneel Centrum SIO.

Slag van Zuid

Allerlei activiteiten in de hele wijk. Van klaverjassen tot bridge, van wandelexcursies tot touwtrekken. Op vrijdag 23 juni wordt een Pubquiz georganiseerd, gelijktijdig op 7 verschillende locaties in de wijk. Op zondag 25 juni is bij SVI een stratenvolleybaltoernooi. Bekijk het volledige programma op zwolsezot.nl.

Jeugd van Zuid

Voor kinderen en jongeren worden tal van activiteiten georganiseerd. Zoals ponyrijden, peutergym en een voetbalclinic bij ZAC. Jongerencentral ReZet organiseert een chill-out en een tieneravond. Er staat een kindercarrousel op het evenemententerrein bij het Winkelcentrum Zuid.

Ook bijzonder wordt ‘Vlieg naar Zuid’, een spannende activiteit georganiseerd door de scholen van Zwolle-Zuid! Op dinsdag 20 juni van 13:00-14:00 uur, worden onder andere op CBS Talentum vliegtuigjes gevouwen en van de ‘berg’ naast Het Spiekertje gelanceerd worden.

Kunst van Zuid

Van 16 t/m 30 juni vindt de eerste Kunstroute van Zwolle Zuid plaats. Waar de afgelopen jaren een kunstexpo gekoppeld was aan de Kunstcarrousel, wordt deze nu verspreid aangeboden in de hele wijk. Op korte afstand van elkaar, voor een nog breder publiek bereikbaar en bijna twee weken lang! Gewoon tijdens het doen van de boodschappen of gericht in combinatie met alle andere leuke activiteiten tijdens de Kringdagen.

Op zaterdag 24 juni wordt een Kunstmarkt georganiseerd, waar zo’n 20 getalenteerde kunstenaars hun werk vertonen. De Kunstmarkt vindt plaats op het evenemententerrein bij het Winkelcentrum Zuid, van 12.00-22.00 uur.

Smaak van Zuid

Op zaterdag 24 juni is er vanalles te beleden op het evenemententerrein bij het Winkelcentrum Zuid. Om 12.00 uur treedt Young Notes op, een getalenteerde groep jonge muzikanten. Van 15.00-17.00 uur is het de beurt aan de aanstekelijke energie van Bouncebrass, het muzikale muziektheater dat het publiek laat ‘stuiteren’ van plezier. Niet alleen het publiek, maar ook de muzikanten zelf barsten van de muzikale energie en kunnen niet stil blijven staan. Met een breed repertoire biedt deze brass band voor elk wat wils.

Het initiatief ‘Het Groene Zuiden’ organiseert speeddates met energiecoaches, waar inwoners tips en hulp kunnen krijgen voor verduurzaming. Vanaf 14.00 uur is er een bierproeverij, waar diverse brouwers hun bieren laten proeven en vertellen over het brouwproces. Een keurmeester zal bovendien bieren van hobbybrouwers keuren.

Verslag op ZwolleZuidNieuws

ZwolleZuidNieuws doet de komende week verslag van de activiteiten in de wijk. Heb je zelf foto’s of een verslag, stuur het ons op via redactie@zwollezuidnieuws.nl! In het ZwolleZuidMagazine van april lees je een interview met de initiatiefnemers Jaap Lamfers, Ralph Overmars en Harold Schellekens.