Het is de week van de stenen winkel, ook in Zwolle Zuid

Komende week vindt de landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om lokale winkels in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. In Zwolle Zuid doen lokale ondernemers Carly en Michaël Coppens van Villa Kakelbont mee.

Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om samen met hun klanten de kracht van stenen winkels te vieren. Villa Kakelbont Jeugdmode, Kado & Lifestyle is een van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. In 1997 werd de winkel van Carly en Michaël Coppens geopend in Dokkum. In 2000 verhuisde de winkel naar Zwolle en nu, 26 jaar later, is de winkel niet meer weg te denken uit het lokale winkelcentrum in Zwolle Zuid.

Proeven en aanraken

“Stenen winkels maken steden en dorpen een stukje mooier,” vertelt eigenaresse Carly Coppens. “Winkelen met je favoriete shopmaatje, producten zien, proeven of aanraken, verrast worden door een goed advies… het kan allemaal in de winkels in jouw buurt.” Ze kijkt ernaar uit om samen met iedereen in Zwolle en omstreken de kracht van lokale stenen winkels te vieren. “Het onderstreept nog maar eens waarom deze winkels een plekje verdienen in ons winkelcentrum.”

Steuntje in de rug

Het is geen verrassing dat heel wat stenen winkels het de afgelopen jaren door lockdowns en online shoppen moeilijk hebben gehad. “Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan na o.a. de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten,” vertelt Marian Bekkers, initiatiefneemster van de ‘Week van de Stenen Winkel’. Ze wil dat de actieweek een mooie aanleiding is om deze ondernemers een steuntje in de rug te geven. “Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel, of toon je waardering door op een social media-bericht van de winkel te reageren. Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt.”

Villa Kakelbont

Tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ vinden er ook in Villa Kakelbont Jeugdmode, Kado & Lifestyle bijzondere activiteiten plaats. Onder andere feestelijk entree, lekkere hapjes, leuke gifts, demonstraties, verlotingsacties en dubbele spaarpunten.