Liva (2) wint sprookjes speurtocht in winkelcentrum

Tekst en foto: Carin van de Ploeg

Afgelopen zaterdag liepen er in het winkelcentrum Zwolle Zuid diverse sprookjesfiguren rond. Vanuit de Stadkamer zuid was er in samenwerking met de winkeliersvereniging Zwolle Zuid een sprookjesspeurtocht georganiseerd.

De hele dag konden kinderen samen met hun (groot)ouders op zoek gaan naar tien verschillende sprookjesboeken die in de etalages van de deelnemende winkeliers stonden verstopt. Tussen het winkelend publiek en de speurende kinderen konden de bezoekers van het winkelcentrum genieten van verschillende sprookjesfiguren, zoals Elsa van Frozen, Belle en het Beest, Maribelle van Encanto, Tinkerbell en kapitein Haak. Ook konden de kinderen geschminkt worden.  

De miniprinsesjes en piraatjes die het formulier terugbrachten kregen een chocoladehaas (van Alice in Wonderland) en een minikleurboekje. De meeste kinderen hadden de taak goed volbracht en alle boeken goed gevonden. Astrid Vrolijk, directeur van de Stadkamer, heeft vervolgens een winnaar getrokken uit alle goede formulieren.

Afgelopen woensdag kwam de 2-jarige Liva uit Zwolle Zuid haar prijs in ontvangst nemen. Gehuld in een prachtige regenboogjurk met eenhoorn en getooid met gouden vleugeltjes, nam de kleine speurder haar prijs in ontvangst. Een prachtig sprookjesboek van Janneke Schotveld: “De Kikkerbilletjes van de koning”, met daarbij een leuke boekenlegger.