Modelspoortreinen rijden weer door leegstaand winkelpand

Foto: Obbe Bakker

Veel treinen reden er vrijdag niet op het echte spoor bij Zwolle. Koperdiefstal, een ongeluk, wisselstoringen en een tekort aan personeel, het lijkt schering en inslag op de spoorlijn die Zwolle met het noorden van het land verbindt. Wie de treinen wel strak volgens de dienstregeling wil zien rijden kan terecht in winkelcentrum Zwolle-Zuid.

De winkeliersvereniging heeft een leegstaand winkelpand nabij de Etos beschikbaar gesteld aan Modelspoorvereniging IJsselland. De leden van de club bouwden een gigantische modelspoorbaan voorzien van stations, bruggen, molens en prachtige Hollandse landschappen. De treinen denderen zonder vertraging over ruim 20 meter spoor.

Het is niet de eerste keer dat de winkeliersvereniging en de modelspoorclub samen optrekken. In de coronaperiode was de modelspoorbaan al te bewonderen vanaf de straat. Dit jaar hoeft niemand door de winkelruiten te turen. Het winkelpand is vrij toegankelijk om het spektakel van dichtbij te bewonderen.

De modelspoorbaan is zaterdag 30 december te bekijken tot 17.00 uur. Vanaf dinsdag 2 tot en met zondag 7 januari is het winkelpand met de treintjes geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Op vrijdagavond komt de laatste trein om 21.00 uur tot stilstand.

Foto’s: Obbe Bakker