Winkels, markt en terrassen weer open: Zwolle Zuid leeft op

Wát een verademing! Woensdagochtend 28 april was het zover: de winkels gingen weer open, terrassen konden weer opgezet worden en marktkooplieden mochten weer op hun plekje staan. Reden genoeg voor de winkeliers van winkelcentrum Zwolle Zuid om dat te vieren met ballonnen en vlaggen.

Niet alleen de winkeliers en marktkooplieden zijn blij. Zelden zag onze verslaggever zoveel ontspannen en blije gezichten gezien als vandaag. De marktkoopvrouw met de fietsenkraam kon haar geluk niet op, evenals de meneer van de kleding en die van de knutselkraam. Eindelijk mochten ze weer op de markt staan.

Het was ook gelijk drukker, al loopt iedereen keurig met mondkapjes op en houdt prima afstand. Zelfs in de rij bij de Action. Dat zit er wel in. En terecht! Want we zijn er nog niet. Ook al zaten de terrasjes bij Hart van Zuid en Eetcafé d’Olde Neel gelijk vol met mensen die toch graag hun eerste drankje in de zon wilden nuttigen.

Het is nog steeds coronatijd, maar met de zomer voor de boeg en het ‘einde’ zicht. Het beetje meer vrijheid, waar we vandaag al van konden genieten, is zó welkom!

Foto’s: Carin van de Ploeg