Bussen langer volgens vakantiedienstregeling

Met het verlengen van de lockdown, blijven de bussen in Zwolle voorlopig tijden volgens de vakantiedienstregeling. Omdat scholen gesloten zijn en veel mensen thuiswerken maken veel minder reizigers gebruik van het openbaar vervoer. De vakantiedienstregeling werd in december ingevoerd maar nu dus verlengd tot 9 februari.

De officiële oproep vanuit de overheid is om alleen met het OV te reizen als het noodzakelijk is. Door de verlening van de maatregelen zullen ook de komende tijd minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. Daarom verlengt RRReis de vakantiedienstregeling in elk geval t/m 9 februari. Ook de scholierenlijnen en nachtbussen rijden voorlopig niet.

In Zwolle Zuid betekent dit dat lijnen 6 en 8 (naar Ittersumerbroek) en de in december geïntroduceerde lijn 14 (naar Schelle) wat minder vaak rijden, maar gezamenlijk nog altijd 4x per uur. Elders in de stad rijden bussen minder vaak. RRReis adviseert voor vertrek de reisplanner te checken voor de actuele reisinformatie.

In de bus gelden de bekende coronamaatregelen: reis alleen als het noodzakelijk is en draag in de bus, op de bushalte en op het station een mondkapje.