Elektrische bussen en nieuwe routes door Zwolle Zuid, hoe bevalt het?

Het zal de oplettende inwoner van Zwolle Zuid niet ontgaan zijn: sinds halverwege december rijden er nieuwe bussen door de wijk. De nieuwe vervoerder RRReis zet in heel Zwolle nu zo’n 250 elektrische bussen in. Deze bussen rijden zonder schadelijke uitstoot en moeten een stuk stiller en comfortabeler zijn. Met de nieuwe dienstregeling zijn ook diverse busroutes gewijzigd. In Zwolle Zuid brengt dit flinke veranderingen met zich mee.

Buslijnen 6 en 8 blijven van het station naar Ittersumerbroek rijden, maar gaan voortaan via de Nieuwe Deventerweg. Na het winkelcentrum rijdt lijn 6 via de oostkant en lijn 8 via de westkant van de wijk. Beide buslijnen rijden overdag ieder half uur, waardoor er ieder kwartier een reismogelijkheid is.

Door de versnelde route rijdt lijn 6 voortaan niet meer door Schelle. Dit wordt overgenomen door de nieuwe buslijn 14, die twee keer per uur rijdt. Maar let op: ’s avonds en in het weekend moet voor lijn 14 vooraf gereserveerd worden. De halte Van Walsumlaan bij Windesheim wordt voortaan door de stadsbussen overgeslagen. Studenten wordt geadviseerd te lopen vanaf het station. Reizigers die vanuit Zwolle Zuid naar het Isala ziekenhuis of Hessenpoort willen, kunnen voortaan met lijn 161 vanaf de Nieuwe Deventerweg rechtstreeks naar hun bestemming.

Wat vindt u?
Zijn de nieuwe routes een verbetering of juist niet? Laat uw stem horen in de poll en laat eventueel in een opmerking weten wat u vindt.

Hoe bevalt de nieuwe busroute door Zwolle Zuid?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...