Draaiorgel wijkt uit naar Zwolle Zuid

Zo langzamerhand kennen we het wel: anderhalve meter afstand, mondkapjes, handen wassen. En hoewel de winkels nu wel weer op aanmelding te bezoeken zijn, zit er een gezellig dagje naar de stad nog niet in. Geen winkelend publiek, geen terrasje pakken, geen vrolijke draaiorgelmuziek. Alhoewel, sinds twee weken is het Zwolse draaiorgel Labre te vinden in Zwolle Zuid. Iedere zaterdag draait orgelman Frans Pieter Meilink in de straten om – net als vroeger – muziek bij de mensen te brengen. 

Het Labre orgel is een draaiorgel met een mooie geschiedenis. Eigenaar Robin Hendriks heeft meerdere kleine en grotere draaiorgels in zijn bezit. De in Zwolle gestationeerde Labre wordt beheerd door Frans Pieter Meilink. Hij vertelt dat hij in overleg met de gemeente de wijken ingaat.

Met succes, want net als vorige week komen mensen hun huizen uit om het draaiorgel te bekijken en naar de muziek te luisteren. Een aantal ouders met jonge kinderen bewondert de poppen en de prachtige beschilderingen van het draaiorgel. Een paar jonge meiden die aan het wandelen zijn, blijven staan en maken wat foto’s. Ouderen waarderen vooral de muziek die ze aan hun jeugd herinnert. Wie wordt er nu niet vrolijk van een draaiorgel? En wat is nou leuker dan een paar muntjes in de glimmend koperen mansbak te doen.

Ondertussen is het draaiorgel de volgende straat al weer in gedraaid, muziek en vrolijkheid brengend.

Meer informatie over de Labre en andere draaiorgels is het vinden op www.draaiorgeldescala.nl.