Senioren volgen workshop veilig en gezond blijven fietsen

Een groep senioren heeft woensdag deelgenomen aan de eerste workshop veilig en gezond blijven fietsen. Wethouder William Dogger was aanwezig om de deelnemers succes te wensen. De workshop is voor mensen van 65 jaar en ouder en wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. 

Gemeente Zwolle maakt deze workshops mogelijk. De gemeente vindt dat iedereen zich veilig in het verkeer moet kunnen en durven voortbewegen. Op school krijgen kinderen daarom verkeerslessen maar ook de seniore fietser merkt wel eens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer is drukker geworden. De workshop leert fietsers van 65 jaar en ouder hoe je ervoor kunt zorgen dat je je op de fiets veilig voelt en nog heel lang kunt blijven fietsen. 

Deze workshop in Zwolle–Zuid was de eerste bijeenkomst voor oudere fietsers. De volgende, op 29 september, wordt gehouden in Holtenbroek. Inwoners van 65 jaar en ouder uit die wijk ontvangen binnenkort een uitnodiging. VVN organiseert nog drie workshops in Zwolle. De data hiervoor zijn nog niet bekend.

Foto’s: Peter Denekamp