Aftrap Kinderboekenweek met ruilmarkt én activiteiten tijdens Kringloopdag 

Deelnemers kinderboekenruilmarkt vorig jaar - Mikki en moeder

Volgende week start de Kinderboekenweek, maar ook de Nationale Kringloopdag. Stichting Kringloop Zwolle grijpt dat moment aan om allerlei activeiten te organiseren. Zoals de kinderboekenruilmarkt op woensdag 4 oktober, waar kinderen gratis een kinderboek mogen omruilen voor een ‘nieuw’ kinderboek. Volwassenen komen aan bod tijdens Nationale Kringloopdag op zaterdag 7 oktober, waar ze deel kunnen nemen aan een workshop ‘Boekvouwen’ en ‘Haken’.

Boekenruilmarkt ‘Boek voor een boek’ op 4 oktober

Tijdens de eerste dag van de Kinderboekenweek op woensdag 4 oktober wordt voor kinderen een boekenruilmarkt georganiseerd. Ze mogen een kinderboek van thuis gratis omruilen voor een kinderboek uit de winkel. Een mooi moment voor de kinderen om te ontdekken hoe makkelijk en leuk recycling is. De ruilmarkt duurt van 13.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in beide vestigingen van Stichting Kringloop Zwolle (Nieuwe Deventerweg en Nieuwe Veerallee).

Workshops en muziek in zuid tijdens Nationale Kringloopdag – op 7 oktober

Zaterdag 7 oktober is het Nationale Kringloopdag. In Zwolle wordt dat gevierd in de vestiging in Zuid aan de Nieuwe Deventerweg. Medewerkers van het (vrijwillige) boekenteam leert workshopdeelnemers hoe zij aan de hand van een patroon tweedehands boeken kunnen vouwen in de vorm van een hart. Erica geeft in de vestiging een workshop haken met wol uit de kringloop. De workshops worden gegeven van 10.00 tot 15.00 uur en er is vrije inloop. De duur van de workshops is 45 minuten. De dag wordt gezellig opgeluisterd door diverse muzikanten.

Stichting Kringloop Zwolle wil met de beide activiteiten kinderen en volwassenen op een leuke en laagdrempelige manier kennis laten maken recycling en de circulaire economie.