’t Kleine Veer kiest weer het ruime sop

De kortste weg van Hattem naar Zwolle is dwars over de IJssel. Daarom verbindt ’t Kleine Veer al sinds de Middeleeuwen deze twee Hanzesteden. Je kan als wandelaar of fietser gebruikmaken van deze unieke, historische overtocht. Uniek vanwege het prachtige uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden, uniek vanwege de rijkdom aan weidevogels die hier te zien zijn en uniek door de boottocht zelf.

Vaarseizoen en tarieven

Vanaf zaterdag 24 april tot en met zaterdag 30 oktober 2021 vaart ’t Kleine Veer weer dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur op de IJssel. Houdt wegens het coronavirus rekening met de RIVM-adviezen en richtlijnen. Deze maatregelen dienen strikt te worden nageleefd en staan vermeld op het informatiebord nabij het veerpontje.

De overtocht met het pontje kost € 1,- voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Een tienvaartenkaart kost € 8,-. Sinds 2020 kunt u alleen nog met de pin betalen.

Hoog water

Bij een hoogwaterstand van 1,20 + NAP of de kans op hoog water wordt het ’t Kleine Veer uit de vaart genomen. Dit wordt via bebording aangegeven.

Bereikbaarheid

Vanaf de Zwolse kant: Aan het eind van de Oosterlaan, die in de buurt van het station ligt, kom je via de fietstunnels onder het spoor en de ringweg op de Schellerweg. Vervolgens ga je de Schellerallee op. De route naar ’t Kleine Veer wordt vanaf hier met borden aangegeven. Ook vanaf park ’Het Engelse Werk’ is ’t Kleine Veer door middel van borden aangegeven.

Vanaf de Hattemse kant: Waar de Geldersedijk overgaat in de Apeldoornseweg zie je aan de kant van de IJssel een ophaalbrug bij de Hoenwaardseweg. Je steekt de brug over en volgt daarna de borden naar ’t Kleine Veer.

Toegankelijkheid

Vanaf de Zwolse en Hattem kant kun je via een loopbrug aan boord van het Kleine Veer komen, de loopbrug en de opening in het gangboord heeft een breedte van 120 cm.

Bron : Gemeente Zwolle