Honderden schoolkinderen doen verkeersexamen

Schoolkinderen doen verkeersexamen in Zwolle Zuid
Foto: Peter Denekamp

Wethouder William Dogger heeft maandagochtend het startschot gegeven bij het praktisch verkeersexamen voor basisschoolleerlingen. Door kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met verkeersregels kunnen veel ongelukken voorkomen worden.

Leerlingen uit groep 7 en 8 van onder meer De Schatgraver, De Ark, De Markesteen, Het Mozaiek, Ichthus, De IJsselhof, De Octopus, Montessori Zwolle, Parkschool, De Oosterenk, Geert Groteschool, Het Atelier, De Phoenix, De Wingerd, De Marshof, De Zuidster en Talentum fietsten een route door Zwolle Zuid en Assendorp.

De leerlingen startten hun fietstocht bij het SIO aan de Thorbeckelaan. Voor vertrek werden alle fietsen bovendien uitgebreid gekeurd. Onderweg noteerden controleurs – soms enigszins verdekt – de al dan niet goede fietskunsten van de leerlingen, die soms met wat gespannen gezichten langs de controleposten fietsten. Binnenkort horen de verkeersexamenkandidaten hoe ze het hebben gedaan. Het praktisch verkeersexamen wordt georganiseerd door Tref-Ik Verkeersadvies en de gemeente Zwolle.