Jongeren uit Zwolle Zuid verleggen grenzen bij Mud Masters

Afgelopen zondag 12 juni vertrokken 6 jongens en 3 meiden vanaf het jongerencentrum Rezet om mee te doen aan de Mud Masters Obstacle Run 2022. Initiatiefnemer was ambulant jongerenwerker Elmer Pietersen, die al eerder met de Mud Masters meedeed en deze jongeren graag een nieuwe ervaring bood.

Ze vertrokken om 9u met een busje naar de Haarlemmermeer waar ze om 11.30u zouden starten voor de 12 kilometer. 

Elmer vertelt: “Bij de start staat heel groot: ‘End of comfortzone’. Dit gevoel heerste ook bij de deelnemers. Iedereen voelde de spanning: wat gaan we allemaal beleven. Naast 12 km hardlopen bestaat het parcours uit zo’n 30 obstakels: klimmen, tijgeren door de modder, zware tractorbanden sjouwen en een metershoge waterglijbaan, waar we vanaf moeten. Om de route door te komen is doorzettingsvermogen en samenwerking nodig: niet iedereen in ons team was even sterk en snel maar door samen te werken zijn we als team gefinisht. Dit maakt Mud Masters zo’n mooie beleving: het is afzien maar je doet het samen. We zijn ruim 3 uur onderweg geweest, dus een recordtijd hebben we niet neergezet. Wat we wel hebben gedaan: grenzen verleggen, samenwerken heel erg veel lachen. 

Op het terrein van Mud Masters heerste een echte festivalsfeer. Muziek, foodtrucks en heel veel enthousiaste deelnemers. Na de finish hebben we in de zon bijgetankt met eten en drinken. In de bus op de terugweg was het erg stil: bijna iedereen viel in slaap. Grenzen verleggen is een inspannende bezigheid.” 

Quotes van de deelnemers: 

‘het was echt een hele mooie ervaring!’

‘het was zwaarder, spannender én leuker dan ik had verwacht.’

‘ik wil dit vaker doen, maar dan ga ik wel eerst serieus trainen.’