Kinderen met en zonder beperking sporten samen in Zwolle-Zuid

Kinderen met en zonder beperking hebben woensdag samen gesport in de Gerenlanden. Ook wethouder William Dogger waagde zich aan een wedstrijdje wheelen. Wheelen is voor rolstoelgebruikers wat hardlopen is voor mensen zonder handicap.

Op het kunstgras voetbalveld bij het Gerenpad organiseerden studenten sportkunde van Hogeschool Windesheim samen met Toegankelijk Zwolle en Travers Welzijn een sport- en spelmiddag voor iedereen. Kinderen met een beperking konden samen met leeftijdsgenootjes zonder handicap meedoen aan blindenvoetbal, wheelen, rolstoelestafette en rolstoelhockey.

De jeugd in Zwolle-Zuid was wel te porren voor deze bijzondere middag. Een groepje jongens stopten met kinderpostzegels verkopen toen ze werden uitgenodigd om plaats te nemen in een rolstoel. Het werd al snel dolle pret.

Het is de bedoeling om volgend jaar het speelparkje opnieuw in te richten. Na de metamorfose kunnen alle kinderen met en zonder beperking er altijd samen sporten en spelen. “Want sport en spel is van en voor iedereen,” aldus Lieke Helmes, projectleider van Toegankelijk Zwolle.

Foto’s en tekst: Peter Denekamp