Werk mee aan wijkmaquette ‘Vlieg naar Zuid’

Sinds afgelopen weekend kunnen alle inwoners van Zwolle Zuid meewerken aan een wijkmaquette die in de Stadkamer Zuid opgesteld staat. Het project heet ‘Vlieg naar Zuid’ en is opgezet door kunstenaar Rudy Simon.

Met behulp van het Buurtcultuurfonds geeft hij tot en met de herfstvakantie vorm aan dit project. Het doel is de bewoners van Zuid te stimuleren na te denken over hun wijk en haar toekomst.

Workshops

Samen met vijf andere kunstenaars kan iedereen via de maquette een bijdrage leveren. Zo kunnen bewoners in een workshop knipgedichten met Jehudi van Dijk teksten maken. Fotografe Gerlinde Schrijver begeleidt het maken van foto’s en achtergronden worden geschilderd met Tamme de Boer. Sigrid Spier en Paola de Bruijn helpen bewoners in ‘Aanstekelijk’ om hun visie al bordurend weer te geven.

Wijkmascotte

Ook wordt er een wijkmascotte door Tineke Puyenbroek aangekleed. Dit kan in de Stadkamer op woensdagmiddag 15 september, donderdagmiddag 23 september en zaterdagmiddag 9 oktober. Hiervoor kan ook stof gedoneerd worden, al dan niet met een Zwolle Zuid-verhaal.

Stadkamer

Gedurende de looptijd van het project zal door alle bijdragen de wijkmaquette vorm krijgen. Dit is in de Stadkamer te volgen. Meer informatie over het project, de kunstenaars, de workshops en de tijden zijn te vinden op www.vliegnaarzuid.nl.

Foto’s: Carin van de Ploeg