3D-streetart in winkelcentrum Zwolle Zuid

Foto: Carin van de Ploeg

Het winkelcentrum Zwolle Zuid wordt de komende maanden opgesierd door 3D-kunstwerken op straat. De afgelopen dagen zijn vier streetart kunstwerken aangebracht. Vanaf zaterdag zijn ze te bekijken.

De kunstwerken zijn gemaakt door Rianne te Kaat en haar collega Maureen Kolhoff. Ze zijn de hele week al bezig geweest om vier prachtige 3D werken te maken in het winkelcentrum. Zaterdagmiddag 24 juli zijn de artiesten van 12-16 uur aanwezig.

Masterclass

De twee artiesten kennen elkaar uit het streetartist wereldje en hebben beiden in Arnhem ooit een masterclass gedaan. Voor Rianne was dat in 2017 het begin van haar carrière als straatartiest. Hoewel deze naam niet de lading dekt van haar volledige werk. Ondanks Corona heeft ze veel kunnen werken en werd ze júist meer gevraagd. Zo ook door de ondernemersvereniging van het winkelcentrum Zwolle Zuid, dat de komende maanden opgesierd wordt met vier kunstwerken.

Zomerse zaterdagen

De ontwerpen zijn digitaal gemaakt en met de opdrachtgever besproken, waarna Rianne ze eerst in schets op de grond zet. Daarna worden ze met acrylverf ingekleurd en afgewerkt. Als het goed is, zijn de vier werken met als thema ‘zomerse zaterdagen’ op 24 juli gereed.

3D-effect

Bezoekers van het winkelcentrum kunnen dan de kunstwerken bewonderen en fotograferen. Het beste effect krijg je als je op de geschilderde voetjes gaat staan en dan door je camera kijkt én fotografeert. Je maakt dan deel uit van het kunstwerk.