Promotiedroom valt in duigen voor ZAC Vrouwen

ZAC Vrouwen speelt komend seizoen weer in de 2e klasse. De blauwvingers konden zich zaterdag op eigen terrein heel even een stap dichter bij promotie wanen in de tweede ronde van de nacompetitie. Eersteklasser Helpman vocht voor lijfsbehoud en deed er in de tweede helft een schepje bovenop. De Groningers schoten in de slotfase de promotiedroom van ZAC aan diggelen.

In de eerste ronde van de nacompetitie wonnen de Zwolse vrouwen vorige week overtuigend van The Knickerbockers 2. Dat leek zich zaterdag in eerste instantie weer te herhalen. Vanuit een prima voorzet van Lisa Bosman zette Sanne Schra ZAC Vrouwen op een 1-0 voorsprong. De vrouwen uit Groningen schakelden een tandje bij en kwamen voor rust op gelijke hoogte: 1-1.

In de tweede helft kwamen de Zwollenaren er nauwelijks aan te pas. De nummer 10 uit de 1e klasse B had het meeste balbezit en domineerde de wedstrijd. De Groningers deelden dan ook de genadeklap uit: 1-2.

Zaterdag 15 juni reist het sterkste vrouwenteam van de Zwolsche Atletische af naar Apeldoorn voor de bekerfinale. Ze ontmoeten daar de zware tegenstander AZSV uit Aalten, kampioen van de 1e klasse B.

Tekst en foto’s: Peter Denekamp