Grote vreugde bij voetbalvrouwen ZAC na bereiken bekerfinale

De voetbalvrouwen van ZAC hebben zaterdag de bekerfinale bereikt. De tweedeklasser uit Zwolle-Zuid won op eigen terrein met 3-2 van Sparta Nijkerk. Een ploeg die uitkomt in de 1e klasse.

Het klassenverschil maakte de Zwollenaren niet bij voorbaat kansloos. Voor de voetbalvrouwen lijken na de winterstop de bomen tot in de hemel te groeien. Van de negen competitieduels werden er acht gewonnen. In de kwartfinale om de beker werd lijstaanvoerder Bergentheim van de mat getikt. De meiden maken nog steeds kans op het kampioenschap, ook al hebben ze dat niet meer in eigen hand. Een periodetitel is nog mogelijk en nacompetitie is al een feit.

Tot de rust ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen kwamen een keer tot scoren (1-1). In de openingsfase van de tweede helft kwam ZAC op 2-1 voorsprong. Niet veel later liepen de Zwollenaren verder uit (3-1). De blauwvingers domineerden de wedstrijd en misten meerdere kansen om te scoren.

Sparta Nijkerk worstelde met de Zwollenaren, die in de competitie een klasse lager spelen. Met pijn en moeite slaagden de Nijkerkers erin om de 3-2 binnen te schieten. In een spannende slotfase van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

De vreugde bij de Zwolse voetbalvrouwen barstte los nadat scheidsrechter Mursel Söner het eindsignaal liet klinken. ZAC speelt de finale tegen AZSV, een zware tegenstander. De Arnhemmers zijn met afstand de lijstaanvoerder in de 1e klasse. De speeldatum is nog onbekend.

Tekst en foto’s: Peter Denekamp