Hardloopfeest tijdens 10 Mijl van Zwolle Zuid

Foto: ZwolleZuidNieuws / JanJaap van Dijk

De 10 Mijl van Zwolle Zuid is zaterdag gewonnen door Willard Bredewold uit Zwolle. De hoogste trede van het erepodium bij de vrouwen was voor de Zwolse Hellen de Vries. Bovendien liepen honderden recreatieve deelnemers mee. Tientallen dappere kinderen volbrachten de Kidsrun. Langs het hele parcours klonken aanmoedigingen van toeschouwers.

Kidsrun

Om 14.30 klonk het startschot voor de Kidsrun. in drie groepen gingen kinderen van 6-12 jaar van start voor hun 440, 880 of 1320 meter. Het enthousiasme spatte er vanaf bij de dappere kleine hardlopers.

Winterse buien

Tussen de winterse buien door ging de 10 Mijl van Zwolle Zuid van start. Een grote groep hardlopers vulde even na vijf uur ’s middags het parcour. Als snel sloeg Willard Bredewold een gat. Hij rende het grootste deel van de wedstrijd alleen. 

Zwolse winnaar

Bredewold volbracht de zestien kilometer binnen het uur. Hij klokte een eindtijd van 56 minuten en 40 seconden. Ruim drie minuten later ging Edo Brouwer uit Hattem over de eindstreep. Ruud Weijer uit Apeldoorn werd derde bij de heren.

Hellen de Vries snelste dame

Bijna acht minuten na binnenkomst van Bredewold kwam Hellen de Vries als snelste vrouw over de finishstreep op de Thorbeckelaan. Het was ook voor De Vries een glansrijke overwinning. Ruim zes minuten later rende Christina Mulder uit Nieuwleusen over de eindstreep. De Hattemse Debora Messelink moest genoegen nemen met brons.

Bekijk hieronder de fotoreportage van onze fotografen JanJaap van Dijk (recreanten) en Peter Denekamp (wedstrijd).