Zonnige 10 Mijl van Zwolle Zuid (fotoreportage)

De 10 Mijl van Zwolle Zuid kende zaterdag zijn dertiende editie. De hardloopwedstrijd is al jarenlang populair in Zwolle en omgeving, vanwege de uitdagende afstanden (5 en 10 mijl) en het afwisselende parcours. Ook de Kidsrun was dit jaar weer een groot succes.

Rond 14:50 uur verzamelden zich vele kinderen in de leeftijd 6-12 jaar voor een gezamenlijke warming-up. Velen van hen hadden zich de afgelopen weken samen voorbereid in gratis clinics, op drie woensdagmiddagen bij ZAC. Het enthousiasme spatte er vanaf, toen de jongste deelnemers om 15:00 uur het startschot hoorden.

Om 17:00 uur was het tijd voor de volwassenen. Ruim 900 lopers vertrokken vanaf de start/finishlocatie bij SIO aan hun 5 of 10 mijl. Langs het hele parcours stonden vele toeschouwers en supporters in het avondzonnetje om de lopers aan te moedigen. Voor de hardlopers waren de omstandigheden toch vrij zwaar, met ruim 20 graden en een flinke zuidwesterwind op de IJsseldijk. Menig deelnemer moest even inhouden en van de waterposten werd goed gebruik gemaakt.

De organisatie laat weten terug te kijken op een geslaagd evenement. De foto’s laten hetzelfde beeld zien!