10 Mijl van Zwolle Zuid stopt: komend weekend laatste editie

Foto: 10mijlvanzwollezuid.nl

De populaire hardloopwedstrijd door Zwolle Zuid houdt op te bestaan. De 10 Mijl van Zwolle Zuid wordt komend weekend voor de laatste keer georganiseerd, zo heeft het bestuur bekend gemaakt. De 10e en laatste editie is een virtuele wedstrijd, waarbij de deelnemers individueel lopen en via een app de tijd kunnen registreren.

Na 10 jaar valt dus het doek voor het sportieve evenement in de wijk. “Het was voor ons als bestuur een lastig besluit,” legt de organisatie uit. “Wij hebben te maken met een teruglopend aantal inschrijvingen, teruglopende sponsoring en stijgende kosten. Bovendien is het ieder jaar ontzettend moeilijk om voldoende vrijwilligers te vinden.”

Vertrekkende bestuursleden

Ook het bestuur was niet meer compleet. “We hebben te maken met vertrekkende bestuursleden, omdat zij al een heel aantal jaren verbonden zijn. Hiervoor hebben we geen passende vervanging kunnen vinden.”

Virtuele wedstrijd

De 10e en laatste editie van de 10 Mijl van Zwolle Zuid, start geheel in stijl op zaterdag 10 april vanaf 10.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen is er geen startschot of georganiseerd evenement. Iedereen kan individueel deelnemen tussen 10 april en 20 april. Via een speciale app wordt de tijd geregistreerd en gedeeld.

Parcours

De start is bij het SIO aan de Thorbeckelaan. Het parcours is uitgezet door de organisatie en leidt door de wijk en over de dijk langs de IJssel. Er zijn verschillende afstanden: naast de 10 mijl (16,1 km) kan ook gekozen worden voor 5 mijl (8 km) of 5km. Deelname is gratis.

Inschrijven kan nog tot en met donderdag 8 april via: https://www.10mijlvanzwollezuid.nl/inschrijven-2021/