Gemeente geeft ijs Zwolle Zuid toch nog niet vrij

Het ijs in Zwolle Zuid is nog niet veilig. De Gemeente Zwolle meldde donderdagmiddag dat er op bepaalde plekken in Zwolle veilig geschaatst kon worden. Dat bericht is vanavond ingetrokken: “het ijs is op de meeste plaatsen nog niet dik genoeg en matig van kwaliteit”, aldus de gemeente op haar website.

Vanmiddag werd er al volop geschaatst op het natuurijs in Zwolle Zuid. Dat ging niet overal goed, er zijn een aantal meldingen van mensen die door het ijs zijn gezakt. “Ga nooit zomaar of alleen het ijs op,” is het dringende advies van de gemeente.

De ijsmeesters van ROVA houden in Zwolle de dikte van het ijs in de gaten. Ook vegen ze het ijs sneeuwvrij, zodat de sneeuw niet vastvriest op het ijs. Of er vrijdag wel veilig geschaatst kan worden hangt af van de vorst en ijsgroei van de komende nacht. In Zwolle Zuid wordt het ijs in het Schellerpark en het Ittersumerbroekpark gecontroleerd.

Op de volgende plekken in Zwolle wordt het ijs ook getest:

  • Park de Wezenlanden in Assendorp,
  • Dobbe in de Aa-landen,
  • Wavinvijver in Holtenbroek,
  • Twistvlietpark in Stadshagen,
  • Schellerpark en Ittersumerbroekpark in Zwolle-Zuid.

Dit jaar zijn koek-en-zopie tenten niet toegestaan bij het schaatsen. Dat geldt ook voor andere kraampjes langs het ijs. Het is wel mogelijk om eten en drinken af te halen bij de bestaande horeca. Het advies is nog steeds om drukte te vermijden, ook bij het schaatsen. Blijf daarbij zo dicht mogelijk bij het eigen huis.

Foto’s: Peter Denekamp. Ook mooie foto’s van het schaatsen, stuur ze dan naar redactie@zwollezuidnieuws.nl!