Schellerpark is de beste plek voor insecten in Nederland

De gemeente Zwolle is door Natuurmonumenten uitgeroepen tot ‘Beste thuis voor insecten’. Wethouder William Dogger nam deze prijs in donderdagochtend ontvangst in het Schellerpark in Zwolle Zuid.

Provinciaal ambassadeur Marjet Korf en Chris Braat, gebiedsmanager van Natuurmonumenten, spraken vol lof over het ecologisch beleid in Zwolle. Het Schellerpark is hier een goed voorbeeld van. Door het aangepaste maaibeheer blijven er altijd voldoende bloemen en grassoorten staan. Dit is belangrijk voor insecten om te kunnen overleven. De wilgen langs het Otterpad in het park worden daarom ook om en om geknot. Vooral hommels hebben hier baat bij.

Wethouder Dogger is trots op de landelijke prijs. “Het is een mooie erkenning dat we goed bezig zijn. Wij hebben het natuurlijk niet alleen gedaan. Ook de mensen van ROVA zijn er dagelijks met veel passie mee bezig.” Bij de burgers ziet Dogger ook de verandering. “Op burendag zag je dat veel mensen tegels wipten om plaats te maken voor groen. Dat helpt enorm.”

Foto’s: Peter Denekamp