OKC De Marshof opent nieuwe schoolbibliotheek

Foto: OKC De Marshof

De Kinderboekenweek met als thema ‘Worden wat je wil’ is in volle gang. Een ideaal moment voor basisschool De Marshof in Zwolle Zuid om de nieuwe schoolbibliotheek te openen! De Marshof doet mee met het project ‘Alle Zwolse Kinderen Leren Lezen’. Een samenwerking tussen de gemeente Zwolle en De Stadkamer, met als doel een rijke leesomgeving voor alle Zwolse kinderen te creëren.

Er is op de Marshof dan ook veel oog voor leesmotivatie. Directeur Yvette van Haastrecht zegt hierover: “Leesmotivatie is de sleutel tot leessucces. Daarom willen we zorgen voor een aantrekkelijke schoolbibliotheek met eigentijdse boeken waar de kinderen veel leesplezier aan zullen beleven. Er zijn veel nieuwe boeken aangeschaft die de kinderen zelf hebben gekozen. Ook hebben we sfeervolle plekken gecreëerd waar kinderen lekker kunnen wegdromen in een boek en waar ze voorgelezen kunnen worden. Extra leuk is dat kinderen uit groep 7 door De Stadkamer worden opgeleid om het uitleensysteem te gebruiken. Zo draagt iedereen zijn steentje bij!”

Tijdens de Kinderboekenweek worden er op alle basisscholen veel extra leesactiviteiten gedaan. Zo werd op De Marshof kinderboekenschrijfster Evelien van Dort uitgenodigd, was er een boekenmarkt en keken de kinderen naar de theatervoorstellingen ‘Meestermachine’ en ‘Woeste Willem’. Ook kwamen er door de hele school ouders in de klassen om te vertellen over hun beroep. De Kinderboekenweek duurt nog tot en met 17 oktober.