Record aantal deelnemers voor Kidsrun Zwolle Zuid (fotoreportage)

Foto’s: ZwolleZuidNieuws / JanJaap van Dijk & Pieter Koster

Zwolle Zuid was zaterdagmiddag het middelpunt van hardlopers uit de regio. De twaalfde editie van de 10 Mijl van Zwolle Zuid stond op het programma, waarbij kinderen uit de wijk vanaf 15.00 uur als eerste van start gingen. Een nieuw record voor de organisatie: nooit eerder schreven zich voor dit evenement zoveel kinderen in als dit jaar. ZwolleZuidNieuws was bij dit hardloopfeest en maakte onderstaande fotoreportage!

De Kidsrun werd georganiseerd voor kinderen van 6-12 jaar. De jongste kinderen (t/m 7 jaar) liepen een ronde van 440 meter over de Thorbeckelaan. Na een valse start (het fluitje was niet het startschot…) gingen de kinderen snel van start, om even later voor SIO te finishen. De kinderen van 8 en 9 jaar liepen twee ronden; de oudsten (10-12 jaar) mochten drie rondes afleggen.

De organisatie had aan basisscholen gevraagd hun leerlingen te motiveren om mee te doen. “Eén van de speerpunten dit jaar was zoveel mogelijk kinderen van de Zwolse basisscholen aan de start te krijgen,” vertelt Eric Haasjes, bestuurslid van de 10 Mijl. “Bewegen is gezond en meedoen aan de Kidsrun is belangrijker dan winnen, dat is ons motto”. Ook werd het inschrijfgeld voor de Kidsrun verlaagd naar 2 euro. Van vele scholen in de wijk deden leerlingen mee, zoals de Markesteen en IJsselhof. De Marshof had zelfs het inschrijfgeld voor al haar leerlingen betaald.

Een succesvol hardloopfeest in Zwolle Zuid! We maakten ook een aparte fotoreportage van de volwassenen (5 en 10 mijl).