Vrouwen ZAC verliezen bekerfinale van AZSV

Foto: Peter Denekamp

Het sterkste vrouwenteam van ZAC heeft zaterdag de bekerfinale met 0-2 verloren van AZSV uit Aalten. Het duel werd op neutraal terrein gespeeld bij CSV Apeldoorn.

Tekst en foto’s: Peter Denekamp

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Mursel Söner begonnen beide ploegen aftastend aan de wedstrijd. Niet geheel onterecht. AZSV is met afstand kampioen in de eerste klasse en had de beste papieren op zak, terwijl ook de blauwvingers een ploeg zijn om rekening mee te houden. De Zwolse tweedeklasser miste op een haar na promotie naar de eerste klasse en versloeg in de halve finale om de beker eersteklasser Sparta Nijkerk.

In de 12e minuut werd het ijs gebroken nadat de Zwolse doelvrouw de zestien meter verliet om Merel ter Haar tot stoppen te brengen. De Aaltense liet zich niet van haar stuk brengen en omspeelde de keepster. Op haar gemak tikte ze de 0-1 binnen in het lege doel van de Zwollenaren.

In de slotfase van de eerste helft waren de Zwolse voetbalvrouwen het dominantst op het voetbalveld in het Orderbos. De Aaltense vrouwen, die de meeste meters maakten, leken wat te zijn uitgeblust. Een hard schot op het Aaltense doel werd gekeerd door de keeper. De daarop volgende harde knal vanuit de rebound werd opnieuw op het nippertje voor de doellijn gestopt door een Aaltense veldspeelster.

Na rust herpakte AZSV zich en dat betaalde zich uit in de 51e minuut van de wedstrijd. Vanuit een goed opgebouwde aanval kreeg Elisa Harbers de bal feilloos op de schoen gelegd. Een hard en hoog schot gaf de Zwolse doelverdedigster het nakijken: 0-2. De strijdlust bij ZAC ebde langzaam weg waardoor de voetbalvrouwen uit de Achterhoek op hun gemak, met garantie op de beker, de wedstrijd konden uitspelen.