Jeugdspelers internationale voetbalgrootmachten gaan de strijd aan in Zwolle-Zuid

Foto: Peter Denekamp

Wie zaterdagochtend de spelersbus van Borussia Dortmund door Zwolle-Zuid zag rijden en dacht dat de Duitse selectie aan de bak moet tegen het eerste van Zwolsche Boys, komt bedrogen uit. Ook de Zwollenaren die het trommelgeroffel en gezang van Fenerbahçe-supporters hoorden, hebben het fout als ze denken dat ZAC de tegenstander is.

Op sportpark Jo van Marle is een waar voetbalspektakel losgebarsten. De onder-16 teams van internationale voetbalgrootmachten strijden vandaag en morgen om de ISR Elite Cup U16. Het deelnemersveld bestaat uit de beste jeugdopleidingen in Europa. Onder meer Ajax, Benfica en Fenerbahçe komen in actie.

“Na een aantal mooie toernooien te hebben bezocht in binnen- en buitenland met onze ISR Academy teams hebben we besloten om een soortgelijk voetbalspektakel naar Zwolle te brengen,” vertelt Jesse Betaze, medeoprichter van het Zwolse sportplatform International Sports Revolution (ISR). “We hebben daarom de ISR Elite Cup in het leven geroepen. Een internationaal toptoernooi als dit kenden we nog niet in onze eigen stad en is wat ons betreft dan ook een unieke toevoeging aan het brede sportlandschap dat Zwolle rijk is.”

Aan publiek hebben de voetballers geen gebrek. Al tijdens de eerste wedstrijden stroomde het sportpark geleidelijk vol. Behalve wedstrijden kijken is er meer dan genoeg te doen. Kinderen grepen direct de kans om een selfie te maken met Koen van der Leeden. De energieke keeper is populair op social media dankzij zijn sportieve en creatieve content. Hij heeft meer dan 100.000 volgers op TikTok.

De ploegen die dit weekend naar Zwolle komen zijn AZ, FC Twente/Heracles, AFC Ajax, SL Benfica (Portugal), Fenerbahçe SK (Turkije), Borussia Dortmund (Duitsland), AGF Aarhus (Denemarken), FC Helsingør (Denemarken), Dinamo Boekarest (Roemenië), FC Metz (Frankrijk), ISR en Touzani.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van het sportpark. De tickets kosten 6 euro voor één dag of 10 euro voor beide dagen.

Foto’s: Peter Denekamp