Prijsschieten voor ZAC-vrouwen tegen degradatiekandidaat

Foto: Peter Denekamp

Het sterkste damesteam van ZAC heeft zaterdag op eigen terrein overtuigend gewonnen van Pesse. Zonder al te veel moeite schoten de blauwvingers vijf keer de bal in de touwen bij de Drentenaren. De geringe inspanning van de thuisploeg werd door de vrouwen uit Pesse beloond met een eigen doelpunt.

Het duel in de 2e klasse D leek bij voorbaat al een uitgemaakte zaak. ZAC bivakkeert op de derde positie op de ranglijst en de Drentse vrouwen bungelen onderaan. Julia de Lange beet de spits af om de verwachting waar te maken en zette de Zwolsche Athletische op 1-0 voorsprong. Vanuit een voorzet van Sophie ten Wolde schoot Sanne Schra raak (2-0). Lisa-Marie Bosma tekende voor 3-0. Dankzij een eigen doelpunt van Pesse verscheen de 4-0 op het scorebord.

Alieke Kale krikte het doelgemiddelde van de Zwollenaren verder op (5-0). Op aangeven van Anouk van Vilsteren knalde Denise Olthuis voor de zesde keer de bal in de touwen (6-0). Door de winst handhaaft ZAC zich op de derde plek in de competitie. Zaterdag reizen de voetbalvrouwen af naar Genemuiden. Om 12.45 uur gaan ze de strijd aan met middenmoter SC Genemuiden.

Verslag en foto’s: Peter Denekamp