Sportverenigingen halen ruim bedrag op dankzij Grote Clubactie

Jeugdlid Levi Nanuru verkocht meer dan 75 loten voor SV Zwolle. Op de foto met bestuurslid Eric Assen. Foto: SV Zwolle/Martijn Meupelenberg

Dankzij haar leden wordt voetbalvereniging SVI uit Zwolle Zuid door de Grote Clubactie beloond met een mooi geldbedrag van 5.842 euro. In deze tijden een zeer welkom cadeau onder de kerstboom. Ook SVI Volleybal, SV Zwolle en vele andere clubs haalden geld op met de actie.

De Grote Clubactie verbreekt dit jaar alle records met een totale opbrengst van 9,5 miljoen euro. Ruim 1 miljoen euro meer dan vorig jaar. Terwijl het verenigingsleven grotendeels stilviel door de coronacrisis, zetten de leden zich juist extra hard in voor hun club. Zo ook de leden van SVI Volleybal. Zij mogen dit jaar namens De Grote Clubactie 2.628 euro in ontvangst nemen. De vereniging zet daarbij hun topverkopers in het zonnetje. De teams die meer dan 15 loten per persoon hebben verkocht, krijgen een teamuitje aangeboden.

Het werd dit jaar ook een daverend succes voor SV Zwolle. Er werd door de jeugd van SV Zwolle maar liefst 2710 loten verkocht, een recordaantal. Ook het gebruik van QR-codes bij de verkoop van loten was een succes.