Zwolle Zuid dit weekend decor van internationaal jeugdvoetbaltoernooi

In het paasweekend van 16 en 17 april bruist het van de activiteiten op de sportpark De Siggels in Zwolle Zuid. Voetbalverenigingen SVI en ZAC organiseren samen de achttiende editie van de Hanze Trophy. Meer dan 60 teams uit 5 Europese landen doen mee aan dit groteinternationale jeugdtoernooi. Een fantastisch evenement voor beide clubs en voor Zwolle.

Het is de derde keer dat SVI en ZAC het toernooi samen organiseren. Door gebruik te maken van twee sportterreinen kon het toernooi in 2018 en 2019 uitgroeien tot een van de grootste internationale voetbaltoernooien in Oost Nederland. In 2020 en 2021 werd het toernooi vanwege de coronapandemie geannuleerd. Het aantal aanmeldingen ligt nu dan ook nog niet op het niveau van 3 jaar geleden. Daarom wordt dit gezamenlijke toernooi dit jaar op één locatie georganiseerd: Sportpark De Siggels.

Zestig teams uit vijf landen

De deelnemende teams komen uit Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken en Nederland. Vanuit Nederland doen VVOG Harderwijk en drie Zwolse verenigingen WVF, ZAC en SVI mee met één of meerdere teams.

Operatie Hanze Trophy

Er zijn dit weekend honderden vrijwilligers actief rondom het toernooi. Voor de bijna 200 wedstrijden zijn bijvoorbeeld vele scheidsrechters nodig. Veldcommissarissen leiden alles op het veld in goede banen terwijl de parkeerwachten dit buiten het terrein doen. De kantinemedewerkers voorzien de vele binnen- en buitenlandse gasten van eten en drinken. Al met al een hele operatie.

Feest voor Zwolle

Bij de Hanze Trophy staan sfeer en gezelligheid voorop. Het evenement is niet alleen een feest voor vrijwilligers envoetballers. Ook inwoners van Zwolle zijn van harte welkom. De toegang is gratis. De wedstrijden beginnen op beide dagen om 8.30 uur. Wethouder René de Heer opent het toernooi officieel op zaterdag 16 april om 13.00 uur.