Z.A.C.-arena geopend door wethouder en freestyle voetbalster

Wethouder René de Heer en freestyle voetbalster Jasmijn Janssen hebben zaterdag de Z.A.C.-arena officieel geopend. De Arena is een omheind kunstgrasveld voor panna, basketbal en volleybal. 

Wethouder René de Heer opende de Arena door een bal vanaf het balkon van het clubgebouw van de Zwolsche Athletische Club in de Arena te werpen. Eigenlijk was het de bedoeling dat de wethouder de bal met zijn voet de Arena in zou schieten. “Ik moet heel eerlijk bekennen, ik kan niet voetballen,” zei de sportwethouder van Zwolle tegen het aanwezige publiek op Sportpark Jo van Marle. “Ik ben eigenlijk helemaal niet goed in sport en ben beter in besturen,” voegde de wethouder van VVD-huize er aan toe. De Heer deelde met de voetballers dat hij vroeger op korfbal heeft gezeten. Echter was hij geen uitblinker. Desondanks was dat niet te zien toen de voormalig korfballer besloot om de bal over grote afstand te werpen voor de openingshandeling. Met een stuit kwam de bal terecht in de Arena. 

In de Arena gaf Jasmijn Janssen een demonstratie freestyle voetbal. De 23-jarige behoort al jaren tot de absolute wereldtop. Jong en oud genoten van haar kunsten met de bal. 

Naast de Arena werden ook de teqtafels (voor voetvolleybal) op het complex van Z.A.C. officieel geopend. De Arena en teqtafels zijn niet alleen voor de leden van de club, ook buurtbewoners en scholen kunnen er gebruik van maken.

Foto’s: Peter Denekamp