Verkeersmaatregelen tijdens 10 Mijl van Zwolle Zuid

Zaterdag wordt in Zwolle Zuid de 13e editie van de ‘10 Mijl van Zwolle-Zuid’ georganiseerd. Om het hardloopevenement in goede banen te leiden, worden op en rond de looproute verkeersmaatregelen genomen. Zoals bij de start/finish bij SIO aan de Thorbeckelaan, de fietstraat Zwarteweg en de omgeving van de IJssel. De maatregelen gelden tussen 15.15 en 19.00 uur.

Kidsrun

Het hardloopevenement start om 14.30 uur met de Kidsrun. Kinderen van 6 tot 12 jaar lopen in verschillende groepen een afstand van 440, 880 of 1320 meter. Het parcours gaat over de Thorbeckelaan.

5 en 10 mijl

Om 17.00 uur starten de volwassen hardlopers hun 5 of 10 mijl. De looproute, van resp. 8 of 16,1 kilometer, start op de Thorbeckelaan en gaat vervolgens via de Nieuwe Deventerweg – Zwarteweg – Schellerbergweg – IJsseldijk – Schellerdijk – Oldeneelweg – Beekmanpad – Harculosepad naar Harculo en weer terug – IJsselcentraleweg – en via de fietspaden terug naar de Thorbeckelaan. Naar verwachting is de finish van de laatste loper uiterlijk om 19.00 uur.

Autoverkeer

De hardlopers gaan grotendeels over fiets- en wandelpaden. Toch heeft gemotoriseerd verkeer tussen 17.00 en 19.00 uur overlast op verschillende plekken in Zwolle-Zuid:

  • Beperkte doorgang als hardlopers daar voorbijkomen op onder andere de rijroutes Pilotenlaan – Forelkolk (winkelcentrum Forelkolk) en Commissarislaan – IJsselcentraleweg. Verkeersregelaars laten verkeer door wanneer dat kan.
  • Afsluiting Nieuwe Deventerweg op gedeelte Ittersumallee – Thorbeckelaan, tussen 16.00 en 17.45 uur.

Adviesroute voor verkeer van en naar Ittersum is: Oldeneelallee – Nieuwe Deventerweg – Troelstralaan.

Fietsverkeer

De looproute gaat deels over de fietsroute Rondje Zwolle. De fietsroute is daardoor bijvoorbeeld ter hoogte van de IJssel niet beschikbaar. Adviesroutes voor fietsers die normaal via de fietsstraat Zwarteweg gaan:

  • Schellertunnel – Jofferenlaan – Grenslaan – Grenspad (fietspad langs IJsselalee) – Bloksteeg – Gruitmeesterslaan – Ter Kuilenpad;
  • via Hortensiapad/Hortensiatunnel fietsroute binnenstad/Assendorp naar Zuid.

Openbaar Vervoer

De stadslijnen 6 en 8 van Keolis rijden tussen 15.00 en 20.00 uur een gewijzigde route door Zwolle-Zuid. Een aantal bushaltes vervallen tijdelijk.