Ruim 1200 bezoekers bij open dag boerderij De Huppe

Foto’s: ZwolleZuidNieuws / JanJaap van Dijk

Leerwerkboerderij De Huppe bestaat dit jaar 25 jaar. Dat werd zaterdag gevierd met een open dag met volop activiteiten. Ruim 1200 bezoekers genoten van een stralende dag! ZwolleZuidNieuws maakte deze fotoreportage.

De Huppe is opgericht in 1998. In de beginjaren lag de focus met name op het kaasmaken en kleinschalige verkoop van producten. Dit is in de loop der jaren uitgegroeid tot een leerwerkboerderij, waarbij zorgdeelnemers uiteenlopende taken en activiteiten ontplooien. Er is een landwinkel met biologische producten, een kleurrijke pluk- en moestuin voor eigen verbouwde bloemen en gewassen. De houtwerkplaats waar eigengemaakte houten baby/kleuterkamers gemaakt worden. En natuurlijk zijn er een heleboel dieren om aandacht en liefde te geven.

De open dag werd zaterdag druk bezocht. Bezoekers genoten van de vele kramen, workshops en rondleidingen, en activiteiten zoals het springkussen, stormbaan, schminken, een mini-trekkebeen en het blote voetenpad. Een geslaagde dag, zoals te zien in de fotoreportage!

Foto’s: JanJaap van Dijk