Vrijwilligers maken kippenren voor wijkboerderij de Schellerhoeve

Foto: Wijkboerderij de Schellerhoeve

Op de Wijkboerderij de Schellerhoeve heeft vrijwilliger Henk officieel de opening verricht van de nieuwe kippenren.

Door het openen van het deurtje konden de 4 Lakenvelder kippen gebruik maken van hun nieuwe ren. Deze ren is gemaakt door een aantal vrijwilligers van de Schellerhoeve.

Kerstbomen

Door het project ‘duurzame kerstbomen’ in de maand december kon de ren gefinancierd worden. Mensen die een duurzame kerstboom bestelden, konden deze afhalen bij de wijkboerderij. Werd de kerstboom na de kerstdagen teruggebracht, kon de boom in ruil voor €10 statiegeld in het bos teruggeplaatst worden. Bij de volgende kerst kan de boom dan opnieuw gebruikt kan worden.

Statiegeld

Het statiegeld konden mensen ook schenken aan de wijkboerderij. “Vele wijkgenoten hebben dit gedaan,” vertelt coördinator Bert Palland. “Daardoor konden wij deze mooie ren bouwen voor onze kippen. Iedereen bedankt die hier een bijdrage aan geleverd heeft!”

Wijkboerderij

De Schellerhoeve is een wijkboerderij in de IJsselzone aan de rand van Zwolle Zuid. Er zijn veel dieren, groot en klein, maar ook tuinen die vanuit verschillende visies worden bewerkt. Daarbij is er volop ruimte om te spelen, picknicken en te speuren. In het multifunctionele gebouw is een stal en een ontmoetingsruimte, vergaderruimte, peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang.