Travers Welzijn organiseert Stuif-es-in

Onder de naam ‘Stuif-es-in, er is van alles te doen in jouw Zwolle Zuid’ organiseerde Travers Welzijn onlangs een middag vol activiteiten in het buurthuis van SVI. Workshops zoals ‘Ga lekker zelf in je kracht staan’ van Klementine Vis, ‘Stress verminderen door meditatie’ door Lucia Goorhuis en Tineke Westland, ‘Durf te dromen’ door Stichting meer doen met minder geld.

De middag vond plaats op donderdag 16 juni, een mooie voorzomermiddag in Zwolle Zuid. Naast de workshops, was er de mogelijkheid om met Rudy Simon kleine persoonlijke maquettes te maken. Simons is bekend van het project ‘Vlieg naar zuid’. Bezoekers konden zich laten voorlichten over meer groen in de wijk, de handwerkgroep en het beleefhuis van Travers Welzijn en het aanbod van de wijkboerderij de Schellerhoeve. Zij organiseren onder meer iedere maand een kindercafé en hebben speciale leskisten beschikbaar. Ingrid Bakker gaf een creatieve proeverij, vanaf september geeft zij een cursus bij de wijkboerderij.

Sportservice Zwolle was ook paraat, met virtual reality brillen en Walking Footbal. Doomijn zorgde voor sportactiviteiten voor jong en oud. Meer sport met bokscoaching door Silke Beljaars en Tai Chi door WIJZ. Ook aanwezig was jobcoach Rob Dokter, die iedere donderdagochtend van 10-12 uur mensen vertelt over de mogelijkheden tot werken zonder solliciteren.

Stuif-es-in bood een mooie greep uit een vol aanbod van activiteiten die Zwolle Zuid te bieden heeft. Bezoekers kregen een kaart mee, waarop ze hún idee voor Zwolle zuid en nieuwe activiteiten konden aangeven. Wie deze middag gemist heeft, maar heeft wel een goed idee heeft voor nieuwe activiteiten in Zwolle Zuid, neem dan contact op met Sandra van der Velden: s.vdvelden@travers.nl.