Tangarine brengt ode aan de zomer op Schellerdijk

Foto: ZwolleZuidNieuws / Pieter Koster

Zo’n avond waar je eigenlijk bij had moeten zijn. Dinsdagavond 21 juni aan de Schellerdijk in Zwolle Zuid, aan de oevers van de IJssel. Bij een ondergaande zon, vlak naast rustig grazende koeien en nieuwsgierige paarden. Twee keer honderd bezoekers, om 19.00 en 22.00 uur, genoten van een heel bijzonder en intiem IJsselconcert van Tangarine.

De band wordt gevormd door tweelingbroers Sander en Arnout Brinks. In 2014 werden ze landelijk bekend nadat ze een seizoen lang de ‘huisband’ van DWDD waren. Inmiddels hebben de broers diverse albums, singles en EP’s uitgebracht. In aanloop naar de IJsselconcerten is de nieuwe single ‘BIG STAR’ uitgebracht, een nummer over het verlangen naar de zomer.

Kikkers en meikevers

Dat verlangen kwam dinsdagavond helemaal tot zijn recht aan de Schellerdijk. De natuur deed volop mee, met een prachtige zonsondergang achter de Hanzeboog en volop kwakende kikkers die zich in het concert mengden. Ook vele meikevers kwamen zich met de avond bemoeien. Natuurkenner Wim Eikelboom vertelde dat de beestjes in deze tijd van het jaar ’s avonds uit het gras kruipen en hun eerste, vrij onbeholpen vlucht maken.

Rivierverhalen

Wim Eikelboom is maker van de postcast Rivierverhalen, met allerlei verhalen over de IJssel, de uiterwaarden en haar bewoners en geschiedenis. Het eerste kwartier van de avond stond in het teken van de bijzondere omgeving, met een mooie beschrijving en een greep uit de verhalen die Wim in zijn podcast maakte.

Loepzuiver

Daarna was het de beurt aan de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks. Op hun geheel eigen wijze, en vooral kenmerkende loepzuivere samenzang, namen ze het publiek akoestisch mee in het repertoire dat prachtig bij de setting past. Mede mogelijk gemaakt door de broers Gerrit en Rinus Sluiter, die hun prachtige erf aan de Schellerdijk beschikbaar stelden. Om de natuur niet te verstoren, waren voor beide concerten maximaal 100 kaarten beschikbaar. Alle bezoekers kregen bovendien een koptelefoon, te herkennen aan de vele blauwe lampjes, waarop de klanken extra goed te horen waren. Een wonderlijke avond, die de bezoekers nog lang bij zal blijven.