Tangarine geeft twee IJsselconcerten op langste dag van het jaar

Foto: Wim Eikelboom

Op 21 juni, de langste dag van het jaar, organiseert Tangarine voor de tweede keer een bijzondere avond op één van de mooiste plekken aan de oever van de IJssel in Zwolle Zuid. De tweelingbroers Sander en Arnout Brinks geven twee intieme duo concerten in het bijzondere decor van de kalme rivier, de ongerepte natuur en ondergaande zon.

Om de beleving van locatie en moment te versterken krijgt iedere bezoeker een koptelefoon uitgereikt, om optimaal op te kunnen gaan in de bijzondere sfeer van het concert.

Met regelmaat wandelen de broers van Tangarine langs de IJssel. Soms met hun goede vriend Wim Eikelboom, die ook een bijdrage zal leveren aan het concert en voor wiens podcast ‘Rivierverhalen’ ze de titelsong schreven (‘Kijk naar de Rivier’). Aan de Schellerdijk vonden ze het prachtige erf van de broers Gerrit en Rinus Sluiter, die meteen enthousiast waren over het organiseren van een concert op hun land. Twee jaar geleden was een groot succes, daarom zal ook dit jaar de langste dag wederom gevierd worden op deze bijzonder locatie. 

Sander vertelt: “Het idee om concerten te organiseren op bijzondere locaties speelt al langer door ons hoofd. We spelen graag in poppodia en theaters en zijn in Zwolle kind aan huis in Hedon. Bij de langste dag van het jaar hoort echt een buiten locatie waar je de zon ziet ondergaan terwijl je het geluid hoort opkomen van krekels, kikkers en andere diersoorten en waar je ultiem kunt genieten van de omgeving. Het geeft je de ruimte om je gedachten de vrije loop te laten.”

Op een eigen kleedje of tuinstoel en zelf meegebrachte drankjes kun je genieten van het adembenemende uitzicht. Kom liever niet met de auto, want parkeerplaatsen zijn hier schaars. Voor toiletten wordt gezorgd. Arnout Brinks: “Op zo’n locatie zijn de voorzieningen beperkt maar dat verstrekt de beleving alleen maar. Twee jaar geleden was het al heel bijzonder, maar dit keer gooien we er nog een schepje bovenop. We hopen natuurlijk dat iedereen de natuur, de dieren en de gastvrijheid van de gebroeders Sluiter respecteert.”

Op deze locatie (Schellerdijk 6 Zwolle) kunnen maximaal 100 bezoekers een concert bijwonen, waardoor Tangarine heeft besloten om twee concerten te organiseren (om 19.00 uur en om 22.00 uur). Kaarten kosten €24,50 (exclusief servicekosten) en zijn nog beperkt verkrijgbaar via Hedon.

Tangarine geniet sinds 2014 landelijke bekendheid nadat ze een seizoen lang de ‘huisband’ van DWDD waren. Inmiddels heeft Tangarine diverse albums, singles en EP’s uitgebracht. In aanloop naar de IJsselconcerten verschijnt op 13 mei de nieuwe single ‘BIG STAR’ over het verlangen naar de zomer.