24-uurs wandelestafette tegen kanker brengt ruim €34.000 op

Foto: Zet Een Stap Tegen Kanker

De voormalige IJsselcentrale Harculo stond dit weekend in het teken van het 24-uurs wandelevenement ‘Zet een stap tegen kanker’. Deelnemers liepen 24 uur lang in estafettevorm over een parcours bij de centrale. Zondagmiddag werd bekend dat de actie ruim €34.000 opgebracht heeft.

Vooraf en tijdens het evenement werd er door zo’n 20 teams zoveel mogelijk geld ingezameld voor Zwolse doelen die iets met kanker te maken hebben: Nazorgcentrum IntermeZZo, Monicares Foundation en Tobias Sybesma Foundation. Daaromheen werden tal van activiteiten georganiseerd. De sfeer werd in goed ingehouden door live muziek, een braderie en hapjes en drankjes.

Burgemeester Peter Snijders gaf zaterdagmiddag het startsein. Deelnemers liepen in teamverband, kleine groepjes of individueel. Zaterdagavond was er om 23.00 uur een speciale lichtjesceremonie, waarbij stil werd gestaan bij alle dierbaren die ziek zijn of zijn overleden. Er stonden speciale lichtkaarsen met persoonlijke wensen en gedachtes langs het parcours. De eerste uren van de nacht werden zo een mooie Lichtjesroute.

Na exact 24 uur, op zondagmiddag 14.00 uur, sloot wethouder Michiel van Willigen het evenement af met de bekendmaking van de opbrengst. Het bedrag kan de komende dagen nog oplopen. Ook doneren aan dit goede doel? Dit kan op www.zeteenstaptegenkanker.nl.