Verkeersmaatregelen tijdens De 10 Mijl van Zwolle Zuid

Foto: Organisatie 10 Mijl van Zwolle Zuid

Op zaterdag 9 april vindt de elfde editie plaats van De 10 Mijl van Zwolle Zuid. Vorig jaar werd na 10 jaar het einde van het evenement aangekondigd, maar er is gelukkig een doorstart gemaakt. Om dit evenement in goede banen te leiden zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. Deelnemers en toeschouwers worden opgeroepen zoveel mogelijk met de fiets te komen.

De 10 Mijl van Zwolle Zuid gaat over een afstand van 10 Engelse mijlen, oftewel ruim 16km. Daarnaast wordt ook een 5 mijl en een Kidsrun georganiseerd. De verkeersmaatregelen gelden zaterdag tussen 10.00 en 20.00 uur op de route van de loop. Bijvoorbeeld rondom de start en finish, bij het SIO aan de Thorbeckelaan, de fietsstraat Zwarteweg en de omgeving van de IJssel.

Starttijden

Vanaf 14.30 uur vindt de Kidsrun plaats. De volwassen deelnemers starten om 17.00 uur vanaf de Thorbeckelaan, ter hoogte van wijkcentrum SIO. Afhankelijk van de inschrijving wordt er 5 of 10 mijl gelopen. Verwacht wordt dat de lopers uiterlijk 19.00 uur gefinisht zijn.

Looproute

Gestart wordt vanaf de Thorbeckelaan om vervolgens via de Nieuwe Deventerweg, Zwarteweg en de Schellerbergweg naar de IJssel te gaan. Ter hoogte van de IJssel wordt er gelopen via de Schellerdijk, Oldeneelweg, Beekmanpad, Harculosepad naar Harculo en weer terug, om via IJsselcentraleweg over fietspaden naar de Thorbeckelaan terug te lopen. Meer informatie over het parcours is te vinden op www.10mijlvanzwollezuid.nl.

Autoverkeer

Op de looproute zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk en worden verkeersregelaars ingezet. De maatregelen zorgen meestal slechts voor momenten van oponthoud. Op een aantal plekken wordt het verkeer echter verzocht om te rijden, zoals op Pilotenlaan – Forelkolk en Commissarislaan – IJsselcentraleweg. De Nieuwe Deventerweg is op het gedeelte tussen Ittersumallee en Thorbeckelaan afgesloten voor het verkeer tussen 16.00 en 17.45 uur. Verkeer van en naar Ittersum wordt geadviseerd te rijden via de Oldeneelallee, Nieuwe Deventerweg en Troelstralaan.

Fietsverkeer

De looproute loopt deels over de fietsroute Rondje Zwolle, zoals ter hoogte van de IJssel. De fietsroute is daarom niet beschikbaar van 16.30 tot 20.00 uur. Fietsers die normaal via de fietsstraat Zwarteweg gaan, worden geadviseerd een andere fietsroute te nemen tussen 16.30 en 20.00 uur. Bijvoorbeeld via de Schellertunnel, Jofferenlaan, Grenslaan, Grenspad (fietspad langs de IJsselallee), Bloksteeg, Gruitmeesterslaan en het Ter Kuilenpad.

Openbaar vervoer

De stadslijnen 6 en 8 van Keolis rijden tussen 16.00 en 20.00 uur een aangepaste route door Zwolle-Zuid. Hierdoor vervalt tijdelijk een aantal bushaltes.