ZAC start inzamelingsactie voor Oekraïne

Foto: ZAC

De beelden uit Oekraïne grijpen ons allemaal aan. Overal ontstaan acties om de bevolking van Oekraïne te helpen. Vanuit de voetbalclub ZAC zijn spontaan verschillende ideeën gekomen om geld of goederen in te zamelen. Op 12 en 19 maart kunnen mensen op verschillende manieren hun steentje bijdragen.

Zaterdag 12 maart is er een inzamelingsactie vanuit verenigingssponsor Topfit Fysiotherapie. De ingezamelde artikelen gaan via IT-bedrijf Probegin rechtstreeks naar Oekraïne. Vanaf 8.30 uur kan iedereen goederen afgeven in de ZAC kantine. Vrijdagavond werd bij de Ladies League al een groot aantal luiers en maandverband meegenomen, uit solidariteit met de vrouwen en moeders in Oekraïne.

De nood is hoog en de lijst met gewenste artikelen is lang. Vooral gebruiksartikelen op het gebied van hygiëne kunnen goed gebruikt worden:

  • Shampoo, zeep, doucheschuim
  • Luiers
  • Maandverband, tampons
  • Tandpasta en tandenborstels
  • Warme kleding (schoon en heel) is eventueel ook welkom.

Op zaterdag 19 maart volgt er een sponsorloop van de ZAC-jeugd. Een van de pupillen kwam met de vraag: “Mogen we een sponsorloop organiseren voor Oekraïne?”. Enkele jeugdleiders hebben dit idee voortvarend opgepakt. De sponsorloop gaat om 14.00 uur van start op Veld 5. Deze dag organiseert de vereniging ook nog een grote verloting waarbij de gehele opbrengst naar giro 555 gaat.