Nieuwe editie Zwolle Zuid Magazine huis aan huis bezorgd

Afgelopen week is in heel Zwolle Zuid de derde editie van het Zwolle Zuid Magazine bezorgd. Het glossy magazine vormt samen met deze website een platform voor nieuws en achtergrondverhalen uit de wijk. In deze editie een historisch verhaal over atlete Tollien Schuurman. In de jaren ’30 was zij een van de snelste vrouwen ter wereld, vanuit Zwolle Zuid. Daarnaast staat het magazine vol met interessante verhalen, over en voor Zwolle Zuid.

Hoogstamboomgaard

Aan de Kleine Veerweg bij de IJsseldijk ligt één van de oudste hoogstamboomgaarden van Nederland. Aangelegd in het begin van de twintigste eeuw door een gepensioneerde notaris, ter bevordering van de fruitteelt. In deze derde natuursage omschrijft Girbe Buist de achtergrond van deze fruitboomgaard.

Snelste vrouw

Nederland was vorige maand in de ban van de Olympische Spelen. Wat weinig mensen weten, is dat er voor de oorlog in Windesheim een atlete woonde, die in de jaren dertig een van de snelste vrouwen ter wereld was. Er werd destijds veel verwacht van Tollien Schuurman op de Olympische Spelen van 1932. Lees in het magazine hoe het toch heel anders liep.

Daarnaast hebben we interessante andere verhalen van ondernemers, onderwijzers, uit de zorg en over duurzaamheid.

Magazine niet ontvangen? Laat het weten!
Het Zwolle Zuid Magazine van september 2021 is rond 8 september gratis huis-aan-huis verspreid in Zwolle Zuid en omgeving. Heeft u het magazine niet ontvangen? Stuur ons even een bericht, dan kunnen we dat oplossen. Let op: heeft u een ‘nee-nee’ sticker op uw brievenbus, dan mogen we helaas niet bij u bezorgen. U kunt het magazine dan online lezen, of een exemplaar afhalen in het het wijkcentrum of de bibliotheek.