Mariëlle Kemps (72) vertelt zomerverhalen in Stadkamer

Deze zomer kan er in juli en augustus iedere vrijdagochtend geluisterd worden naar verhalen in de Stadkamer Zwolle Zuid. Op vrijdag 16 juli was de eerste bijeenkomst, waarbij Mariëlle Kemps (72), inwoonster van Zwolle Zuid, klaar zat om speciaal uitgezochte korte verhalen voor te lezen. 

Mariëlle leest sinds twee jaar voor in verzorgingstehuizen en verpleeghuizen. Met name kwetsbare ouderen zijn haar doelgroep. Ze is als vrijwilliger bij de Stadkamer betrokken en vindt voorlezen leuk. Ze houdt van contact met mensen. Voor deze eerste dag had ze speciaal een gedicht gemaakt.

Samen zijn we hier gekomen
Om een tijdje te gaan dromen
Van gedicht en mooi verhaal
En dat in onze eigen taal
Veel is al gedaan, gezegd
Ook regelmatig uitgelegd
Toch is dit voor U bedacht
Ofschoon zo leuk niet meer verwacht
Zitten wij vanmorgen hier
Voor de passie en plezier
En verlieten huis en haard
Voor een verhaal, ’t is heel wat waard

Mariëlle had korte verhalen van Yvonne Keuls, Mies Bouwman en Renate Dorrestein meegenomen. Bij het zomerlezen luisteren de toehoorders naar het verhaal en wordt er na afloop over het verhaal gesproken. De verhalen dienen als middel voor verbinding en beleving.

Over twee weken is Mariëlle er weer. Zij wisselt af met Stan Fritschy. Meer informatie  vindt u op de website van de Stadkamer:  www.stadkamer.nl/activiteiten. Hier kunt u zich ook aanmelden. Dit kan ook via 038-4257260. Deelname is gratis.