De Marshof sluit schooljaar af met sportdag

Foto: ZwolleZuidNieuws

Na opnieuw een raar Corona-jaar op school, hebben leerlingen van OKC De Marshof woensdag genoten van een sportdag. Op sportpark De Siggels werden allerlei activiteiten uitgezet. ZwolleZuidNieuws was erbij en maakte een fotoreportage!

Feestweek

De sportdag is het hoogtepunt van een feestweek, waarin ook afscheid wordt genomen van groep acht en de stage-juffen. Vrijdag zal het schooljaar worden afgesloten met een vossenjacht in de wijk Gerenbroek. Maar het sport- en feestspektakel van woensdagochtend was voor de leerlingen toch echt het hoogtepunt. Op sportpark De Siggels werd door alle groepen van de basisschool genoten van uiteenlopende activiteiten voor alle leeftijden. Springkussens, een stormbaan en verschillende coole en sportieve spellen.

Duurzame sportmaterialen

De school heeft voor deze sportdag zelf innovatieve materialen aangeschaft, zoals een airtrack, achery tag en tjoeks. Dat werd mogelijk door steun van Stichting Beheer Oudergelden. Directeur Yvette van Haastrecht: “Ik vind het superleuk voor onze leerlingen dat we deze sport- en spelmaterialen aan kunnen schaffen voor onze school. We hebben onlangs de airtrack¬†getest tijdens een gymles op school, en de kinderen waren laaiend enthousiast. Het leerplezier op school hebben wij hoog in het vaandel, en dat we dat op deze manier ook nog op een duurzame manier kunnen doen, is een groot pluspunt.”

Buurtsportcoach

Naast de jaarlijkse feestweek organiseert De Marshof ook gedurende het jaar een flink aantal andere beweegactiviteiten. Studenten van de Landstede en Deltion zijn betrokken bij de begeleiding en gymlessen worden gegeven door een vakleerkracht. Een ander initiatief is de buurtsportcoach, die veel contact heeft met verschillende sportverenigingen in de wijk. “Vol enthousiasme geven veel kinderen zich op voor de verschillende schoolsporttoernooien!”, vertelt buurtsportcoach Erica Manenschijn.

De feestweek wordt vrijdag afgesloten met een vossenjacht in de wijk Gerenbroek. Na vrijdag begint voor alle basisscholen in Zwolle de zomervakantie.

Foto’s: OKC De Marshof / ZwolleZuidNieuws