Leerlingen en ouderen vieren samen Nationale Pannenkoekdag

Afgelopen vrijdag was het Nationale Pannenkoekdag. Op verschillende scholen in Zwolle Zuid werden pannenkoeken gebakken en gegeten, soms zelfs in een zelfgemaakt restaurant in de klas. Ook worden veel ouderen op deze dag door leerlingen verwend met zelfgebakken pannenkoeken. Leerlingen van groep 5/6 van OKC de Marshof gingen naar Zorgcentrum de Oude Mars, om daar samen met de bewoners pannenkoeken te bakken en natuurlijk op te eten.

In groepjes werd er beslag gemaakt en na het bakken van hoge stapels, werd er gezamenlijk met de bewoners gegeten. Een groot dankjewel, klonk na afloop welgemeend uit alle kindermonden. Samen pannenkoeken bakken blijkt een uitstekend recept om de verbinding te zoeken met de ouderen uit de buurt.

Nationale Pannenkoekdag is een initiatief van Tefal en Koopmans, die producten beschikbaar stellen aan scholen en oudereninstellingen. Het doel is om kinderen en ouderen met elkaar in verbinding te brengen. Sinds 2007 is de dag uitgegroeid van 60 naar 1500 deelnemende scholen in heel Nederland.